Já a kvalitní zelené potraviny aneb mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa

Já a kvalitní zelené potraviny aneb mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa

Ječmen a chlorellu Green Ways konzumuji pravidelně od podzimu roku 2016. Začala jsem s konzumací v době, kdy jsem byla několik měsíců po totálním kolapsu – chronický stres a vyčerpání, s pestrou neurologickou symptomatologii – bolesti hlavy, výpadky zorného pole, svalová slabost a křeče, parestezie, dysestezie, polytopní vertebrogenní algický syndrom. Únava, deprese, úzkosti, nauzea, poruchy spánku – neschopnost usnout , noční děsy, probuzení nad ránem, někdy v noci po pár hodinách spánku, ráno velká únava z nevyspání, zpomalené tempo, podrážděnost, plačtivost. Hypertenze. V té době jsem jedla psychofarmaka – byly pro mě hůlkou o kterou jsem se mohla opřít, abych byla schopná aspoň trochu fungovat.

Poté, co jsem začala pravidelně konzumovat zelenáčky, jsem se velice rychle začala zotavovat. Příznaky postupně odezněly a s léky jsem se mohla postupně rozloučit. Byla jsem překvapena, jak jsem se rychle  začala „zvedat“. Přiznám se, že zavedení ječmene a chlorelly do mého jídelníčku nebylo zcela bez mráčků. S chlorellou jsem se spřátelila záhy, k ječmeni jsem si budovala vztah bezmála 4 měsíce. Pila jsem nad dřezem a přemlouvala jsem se, abych ho v sobě udržela.

Postupně odezněly i další neduhy – alergická rýma ve spojitosti s jarními pyly a chladem, atopický ekzém, pálení žáhy, horní dyspeptický syndrom, zlepšila se mi pleť, vlasy, imunitní systém, zlepšily se mi varixy, zmírnily se otoky dolních končetin, odezněly bolesti nosných kloubů i bolesti zad, mám více energie, zlepšil se mi spánek – spím jako špalek. 🙂  Mění se mi chuťové preference i vztah k jídlu. Snížila jsem množství konzumované kávy z cca 10-15 šálků/den na 0-2 šálky/den. Jak se mění můj vztah k jídlu, mění se mi i váha. Už dochází i k redukci hmotnosti.

Pro mě jsou ječmen a chlorella základní stavební kameny na mé cestě k trvalému zdraví. Dává mi smysl pravidelná konzumace a jsem ráda, že ječmen a chlorellu jedí a pijí i děti. Vím, že se o zelenáčky mohu vždy opřít a s jejich oporou se mi daří jít dále za svými sny v souladu se sebou. Jsou skvělým základem mého nedokonalého jídelníčku.

Jsem nadšená z jejich působení a dává mi smysl doporučovat je i ve své poradně. Jsou skvělými pomocníky při řešení řady gynekologických obtíží – snížená plodnost páru, myomy, opakované gynekologické záněty, kvasinkové infekce, endometrióza, cysty, poruchy menstruačního cyklu – bolestivá menstruace, nepravidelná a silná menstruace /menometrorhagia/ a s tím spojené anemie, hojení ran, regenerace po operacích, onkologická onemocnění, také během těhotenství, porodu, šestinedělí a kojení. Jsme živé organismy a potřebujeme živou stravu – to ječmen a chlorella Green Ways splňují.

Jak mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa působí v našem těle – se zřetelem na „ženská“ témata

Kvalitní zelené potraviny působí na naše tělo komplexně a látky v nich obsažené jsou jedinečná synergická kompozice, kterou vytvořila sama příroda.

Ječmen a chlorella fungují na několika jednoduchých principech.

Tím základním je, že sytí a čistí zároveň. To znamená, že z našeho těla odstraní veškeré škodlivé látky včetně těžkých kovů, které přijímáme každý den ze stravy, z ovzduší, léků, kosmetiky aj. a zároveň dodají našemu tělu základní stavební kameny, které jsou důležité pro zdravé fungování našich těl.

U ječmene i chlorelly je opravdu zásadní jejich kvalita, která je závislá na prostředí při pěstování i na následném zpracování. Zelené potraviny ječmen a chlorellu znám bezmála 15 let. Za tu dobu jsem vyzkoušela ječmen a chlorellu i od jiných firem, také zakoupené v lékárně či v drogerii. Vždy jsem se s pokorou vrátila ke Green Ways a již nemám potřebu zkoušet jiné. Jsem zmlsaná – kvalitou i péčí.

Ječmen a chlorella v našem těle působí zásadotvorně a tím podporují ozdravný proces při zánětlivých onemocněních a v prevenci zánětlivých stavů.

Vyznačují se velkým množstvím enzymů, antioxidantů i chlorofylu. Mají tedy vliv na procesy hojení a regeneraci např. po operacích, porodu, ale třeba i u stavů spojených se záněty v pochvě i jinde v těle.

Antioxidanty působí jako prevence nádorového bujení. Antioxidanty jsou pestrá směsice látek, které krotí volné radikály. Volné radikály jsou zdivočelé chemické látky, které v našem těle ničí vše, co mají v cestě. Nejsou-li pod kontrolou může být důsledkem jejich nekontrolovaného dovádění i nádorové bujení. Pro osoby s nádorovým onemocněním je konzumace ječmene a chlorelly velikou oporou v průběhu léčby. Pomáhají  mírnit nežádoucí účinky onkologické léčby – operace, radioterapie, chemoterapie a zároveň samy působí protinádorovým efektem. Také jsou zdrojem energie, které je třeba ke zdolání každé výzvy, tedy i ne-moci.

Zelené potraviny působí jako přirozené adaptogeny – zjednodušeně řečeno: co je třeba podpořit podpoří a co je třeba utlumit, utlumí. Profit z toho mají jedinci s diabetem, hormonální nerovnováhou, autoimunitními chorobami i sníženou imunitou.

Při velké psychické či fyzické zátěži dodají energii a živiny. Proto je často konzumují vrcholoví sportovci,  manažeři, řidiči, také matky – mateřství je také velká výzva.

Jak vidíte, spektrum působení zeleného ječmene a chlorelly Green Ways je pestré. Zelenáčky dodají tělu základní stavební kameny, aby si tělo poradilo samo. Naše těla mají velkou regenerační schopnost, a pokud tělo podpoříme a dáme mu důvěru, pak se dějí „zázraky“.

Věřím, že zelené potraviny najdou své místo i ve vašem jídelníčku.

MUDr. Jitka Blábolilová

tel. 775083852

Komentáře